Novosti

PREIMENOVANJE ODSEKA ZA EPILEPSIJE I KLINIČKU NEUROFIZIOLOGIJU “PROF. DR DRAGOSLAV ERCEGOVAC”

Prof. dr Dragoslav Ercegovac12. decembra 2014. godine u Institutu za mentalno zdravlje održana je svečanost povodom imenovanja Odseka za epilepsije i kliničku neurofiziologiju “Prof. dr Dragoslav Ercegovac” u prisustvu članova njegove porodice.
više informacija »

KULTURNI KRUG SREDOM (KKS), DECEMBARSKO GOSTOVANJE VLADETE JEROTIĆA

logo_maliU okviru KULTURNOG KRUGA SREDOM (KKS) 10. decembra gostovaće Akademik Vladeta Jerotić u 18 sati na IV spratu u svečanoj „Crvenoj“ sali.
više informacija »

Održano predavanje o odgovornom konzumiranju alkohola u Domu omladine u sklopu predstavljanja našeg prvog “Vodiča za odgovorno pijenje”

logo_maliU ponedeljak (24. novembra) je u Domu Omladine, u Beogradu, dr Ivica Mladenović, održao predavanje o postulatima niskorizičnog pijenja alkohola.
više informacija »

DR AMIR PELJTO – DOKTOR MEDICINSKH NAUKA

logo_maliU petak 24.10.2014 je dr Amir Peljto odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom “Značaj intenziteta simptoma depresije kod pacijenata obolelih od shizofrenije u odnosu na fazu bolesti”.
više informacija »

O Institutu

IMZ

Institut za mentalno zdravlje osnovan je 1963. godine kao prva socijalno-psihijatrijska ustanova na Balkanu. Ideja o osnivanju Instituta nametnula se promenama koje je psihijatrija tih godina doživljavala u svetskim okvirima. Socijalna orijentacija dobila je snažan zamah zahvaljujući brzom razvoju psihofarmakoterapije.
više informacija »

Aktivnosti

» Saradnja sa ICPCM

» Događaji

» Partnerstvo sa Maudsley International, Institut za psihijatriju, King’s College, London

» Kolaborativni centar SZO

» Republička stručna komisija za mentalno zdravlje

Klub sredom