Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
О институту / Донације

Донација Делегације Европске Уније у Србији

 

12.05.2023.

Делегација Европске Уније у Србији је организовала тепих цвећа у облику срца на Калемегдану, како би показала своју искрену солидарност са народом Србије у овим тешким тренуцима.
Након демонтаже цветног тепиха желели су да донирају цвеће Институту, као знак подршке и љубави деци,такође и као знак захвалности особљу који доприноси раду центра.
Градско зеленило је доставио Институту цвеће у виду 300 садница.

 

  

 

Донација фондације Владе и Ана Дивац Институту за ментално здравље

 

18.03.2022.

Са задовољством вас обавештавамо да је Фондација Ана и Владе Дивац донирала  Институту за ментално здравље опрему и  материјал за радну терапију, технику за опремање кухиње за пацијенте као и душеке, јастуке, пиџаме .Такође и средства за личну хигијену . На тај начин су боравак пацијената на одељењу за психотичне поремећаје учинили конфорнијим и пријатнијим, а особљу улепшали и олакшали свакодневни рад.

 

 


 

Донација Народне библиотеке Србије (НБС) Институту за ментално здравље

 

13.12.2021.

На обострано задовољство обавештавамо да је НБС поклонила 211 књига из области псхијатрије, психологије и рада са децом Библиотеци Института. Квалитетна сарадња Инстутута са НБС,  коју су већ неколико пута посетили наши пацијенти у организацији радних терапеута Бранке Судар и Иване Николић, начелника Одељења селективне набавке НБС, наставиће се и на даље.

 

   

 

 

Донација Институту за ментално здравље

09.06.2021.
Институт за женски спорт којим руководи прослављени кошаркашки тренер Марина Маљковић, а који је омогућио да преко шест стотина девојчица у разним градовима Србије бесплатно тренира различите спортове, прославио је годишњицу од свог оснивања.
Свечаност уприличена овим поводом у Галерији 73 на Бановом брду, којој су присуствовале бројне високе званице, на челу са првим потпредседником Владе и Министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем, имала је хуманитарни карактер па је организована аукција предмета које су поклониле наше прослављене спортисткиње и амбасадорке Института за женски спорт.
Институт за ментално здравље препознат је као институција која доприноси добробити деце, па су проф. Милица Пејовић Милованчевић и Теодора Минчић, спец. медицинске психологије, имале част да приме донацију намењену Клиници за децу и омладину Института за ментално здравље коју су даривали најбоља српска каратисткиња и шампионка Европе у каратеу Јована Прековић која је донирала своје рукавице, и компанија Делта Холдинг.
Договорена је и даља сарадња Института за женски спорт и Клинике за децу и омладину.